logo vra

Geschiedenis van “Aurora” bij ON4AVV/ON4VRA

De eerste hoofdredacteur van ON4AVV onder PRA, zijnde ON7GY, vond dat er een begintune moest zijn voor de uitzending. Deze tune moest  eenvoudig, herkenbaar en goed overkomen bij de luisteraar. ON7XM kreeg opdracht om een en ander op te zoeken en voor te leggen.

Uiteindelijk werden 4 stukjes voorgesteld en daarbij werd unaniem “Aurora” van Nova gekozen. Niet alleen de titel was toepasselijk (in die periode was er heel wat te doen rond het aurora fenomeen) maar ook de muziek zelf klonk iedereen aangenaam in de oren.

In die tijd, 1983, stond “Aurora” op een 45-toeren single. Vele jaren later werd ook een cd uitgebracht met dat nummer.

De eerste maal dat “Aurora” gebruikt werd mochten de luisteraars hun mening geven na de uitzending. Ook hier waren de reacties positief en “Aurora” is het gebleven.

In de 29 jaar dat “Aurora” gebruikt word heeft men een drietal keer gepoogd iets anders te vinden. Maar telkens haalde “Aurora” de bovenhand.

Ook vandaag nog hoort u “Aurora” voor, tijdens en na de uitzending en momenteel ziet het er niet naar uit dat weldra iets anders zal gebruikt worden.

Heden ten dage word “Aurora” vanuit de pc naar de zender gestuurd.

Door de jaren heen zijn er verschillende versies van Aurora op de markt gekomen. ON4VRA gebruikt nog steeds de originale versie die je hieronder kan beluisteren en zelfs bekijken.

ON7XM

kijk en luister naar Aurora van Nova: https://www.youtube.com/watch?v=StTXF_DkOsA

 

Bedrijfsnr: 0465.117.671 - Disclaimer
Copyricht © VRA
Webontwerp: ON7XM