logo vra
PCradio

PC problemen?

Problemen met Windows of wil meer weten over het gebruik en mogelijkheden van Windows, surf naar: http://www.schoonepc.nl/

------------------------------------------------------------------------

Uit CQ-PA van Juli/augustus 2012.

Windows XP niet meer ondersteund.

Softwarebedrijf Microsoft zal de ondersteuning voor het 11 jaar oude besturingssysteem Windows XP niet opnieuw verlengen. Zo'n 30 tot 45% van de computergebruikers heeft zijn of haar computer nog op XP draaien, maar volgens Microsoft is het 'tijd om XP te laten gaan'.
Updates: Het stoppen van de ondersteuning houdt in dat er geen (beveiliging) updates meer verschijnen en helpbestanden niet meer worden geactualiseerd. Het besturingssysteem blijft wel gewoon te gebruiken.
Uitstel: In de eerste instantie zou ondersteuning van het besturingssysteem in 2008 al worden stopgezet, twee jaar na de release van Windows Vista. Toen deze opvolger van XP niet bleek aan te slaan werd de ondersteuningsperiode verlengd tot april 2014. Microsoft heeft aangegeven dat dit de definitieve einddatum is.
'Stap over': Hoewel statistieken aangeven dat het gebruik van Windows XP in het afgelopen jaar verder is gedaald, is het aandeel van het besturingssysteem nog flink. Microsoft raadt gebruikers aan om over te stappen op Windows 7. In oktober ligt een nieuwere versie, Windows 8, in de winkel.

Wat betekent het als mijn versie van Windows niet langer wordt ondersteund?

Een versie van Windows die niet meer wordt ondersteund, krijgt geen software-updates meer via Windows Update. Dit zijn onder meer beveiligingsupdates die uw computer kunnen beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software, die uw persoonlijke gegevens kunnen stelen. Windows Update installeert ook de nieuwste software-updates, zoals nieuwe stuurprogramma's voor uw hardware, om de betrouwbaarheid van Windows te vergroten. Installeer altijd de meest recente servicepacks voor Windows.
U kunt deze via Windows Update downloaden en installeren. Meer informatie over het gebruik van Windows Update in Windows XP vindt u in Automatisch up-to-date blijven. Informatie over het gebruik van Windows Update in Windows Vista, vindt u in Windows-updates installeren. Informatie over het gebruik van Windows Update in Windows 7 vindt u in Windows-updates installeren.

Datums waarop ondersteuning eindigt.
Dit zijn de datums waarop de ondersteuning van computers met Windows XP en Windows Vista zonder de nieuwste servicepacks, wordt beëindigd: Ondersteuning voor Windows XP wordt beëindigd op 8 april 2014.
De ondersteuning voor Windows Vista Service Pack 1 (SP1) is geëindigd op 12 juli 2011. Installeer Windows Vista Service Pack 2 (SP2) om te zorgen dat u ondersteuning blijft krijgen. De ondersteuning van Windows Vista zonder servicepacks is geëindigd op 13 april 2010. Als u ondersteuning wilt blijven krijgen, moet u Windows Vista SP2 installeren. De ondersteuning voor Windows XP SP2 is op 13 juli 2010 beëindigd. Installeer Windows XP Service Pack 3 (SP3) om te zorgen dat u ondersteuning blijft krijgen. Zie Informatie over het installeren van Windows XP Service Pack 3 (SP3) voor meer informatie.
Opmerking.
Er is geen SP3 voor de 64-bits versie van Windows XP. Als u de 64-bits versie van Windows XP met SP2 gebruikt, hebt u al het nieuwste servicepack en blijft u in aanmerking komen voor ondersteuning en de ontvangst van updates tot 8 april 2014. Wanneer u wilt weten welke versie op uw computer staat, raadpleegt u Hoe kan ik zien of op mijn computer een 32-bits of 64-bits versie van Windows is geïnstalleerd? Windows 7 is de nieuwste versie van Windows en wordt volledig ondersteund. Ga naar het Service Pack Center als u wilt weten of op uw systeem het meest recente servicepack is geïnstalleerd. Zie Informatie over de beëindiging van de ondersteuning voor Windows voor meer informatie.

Windows blijft werken.
Zelfs als u een niet-ondersteunde versie van Windows XP of Windows Vista zonder servicepacks hebt, kunt u Windows nog gewoon starten.Bedrijfsnr: 0465.117.671 - Disclaimer
Copyricht © VRA
Webontwerp: ON7XM