logo vra
qsl kaart van ON7XM

VRA QSL dienst.

Er zal vanaf 1 januari 2019 iets veranderen aan de organisatie van onze QSL-dienst.

asl albertNa vele jaren trouwe dienst heeft Albert, ON6BM, ons meegedeeld dat hij wenst te stoppen met de qsl-dienst.  Albert, 87 jaar ondertussen, heeft die beslissing genomen omwille van zijn leeftijd en de zorg voor zijn echtgenote.

Alhoewel wij dat op zich spijtig vinden, kunnen wij niets anders dan de wens van Albert respecteren. Wij danken hem voor de vele jaren van trouwe dienstverlening en hopen hem bij andere gelegenheden toch nog te zien.  Hopelijk is hij in staat de algemene vergadering 2019 bij te wonen, zodat wij hem daar gepast kunnen huldigen.  
Bedankt, Albert, het ga je goed.

qsl jmOmdat Jean-Marie T’Jaeckx, ON7EN, reeds eerder te kennen had gegeven dat hij bereid was de QSL-dienst over te nemen wanneer Albert er zou mee stoppen, heb ik hem onmiddellijk gecontacteerd.  Jean-Marie heeft bevestigd dat hij bereid is de algemene coördinatie van onze QSL-dienst op zich te nemen.  Waarvoor hartelijk dank, Jean-Marie.

Voorlopig verandert er niets aan het postbusadres van FRA, PO Box 393, B-1000 Brussels 1.   Maar op 1 januari 2020 zou Jean-Marie met pensioen gaan en dan is het niet zo evident meer op de Brusselse postbus te beheren en leeg te maken.  In de loop van 2019 zullen wij ons daarover beraden en een oplossing vinden.

Het adres van Jean-Marie: Perrebroekstraat 16, B-9200 Dendermonde.
Emailadres: on7en[at]skynet.be
Bedankt Jean-Marie en veel succes.

Gust Mariëns, ON7GZ
Voorzitter VRA vzw

QSL info: bij onze qsl mgr liggen heel wat QSL voor niet-leden VRA. Kijk even in deze lijst of er iemand tussen zit die je kent. Verwittig die OM zodat hij zijn qsl kan opvragen. Alle info is te vinden op die pagina.

De QSL kaart.

QSL is een bevestigingskaart van een verbinding tussen 2 of meerdere stations.
Elke radioamateur ontwerpt zijn eigen QSL kaart en vesrtuurd ze naar het tegenstation via het QSL-bureau van de vereniging of rechtstreeks via post (wat veel duurder uitvalt maar wel sneller gaat).
Via bureau kan de QSL lang onderweg zijn afhankelijk van het land der bestemming. (zie tabblad "QSL route")

Het ontwerpen van een QSL kaart is wel onderworpen aan een paar regels. alle info daaromtrent vind je op het tabblad "QSL ontwerpen".

QSL-kaarten zijn ook noodwendig voor het aanvragen van Award's. zie "Award info"


Bedrijfsnr: 0465.117.671- Disclaimer
Copyricht © VRA
Webontwerp: ON7XM